En miljørigtig dyne i naturligt materiale

Hvornår er sidste gang, at du har købt en ny dyne? Hvis du har haft den samme gamle dyne i flere år, så er det sikkert på tide at få skiftet den ud. Din næste dyne kunne for eksempel være en miljørigtig en af slagsen. Traditionelle dyner er ofte fyldt med fjer eller dun, vat, uld eller bomuld. Selvom fyldet gør dynen dejlig blød at sove med, så er disse materialer ikke fuldkommen miljørigtige.

Der findes et moderne og mere naturligt valg nemlig kapok dynen. En kapok dyne har masser af skønne fordele i sammenligning med den traditionelle dyne, og det kan du læse mere om i denne artikel.

Hvad er kapok?

Vi finder hele tiden nye og mere miljørigtige alternative til for eksempel vores tøj, møbler, shampoo, skincare og meget mere. Kapok er en af mange miljørigtige materialer, som udelukkende bruges som fyld i dyner eller puder.

Kapok kommer fra kapoktræer, som vokser i forskellige regnskove verden over. Kapoktræet gror naturligt uden nogen former for kemiske stoffer. Fra træet kan man høste naturfibrer kaldet kapok, som har isolerende egenskaber. Derfor er kapok perfekt at bruge som fyld i både dyner og puder.

Kapok dynens fantastiske fordele

Man fandt hurtig ud af at kapokfibrer har mange super gode fordele, som gør den til det perfekte dynefyld. Udover at værende isolerende, så er kapokfibrer også temperaturregulerende. En temperaturregulerende dyne er især smart i et land som Danmark, hvor temperaturerne ændrer sig markant hele året rundt.

Kapokfibrer egner sig rigtig godt til sengemiljøet, hvor man ofte kommer til at svede meget i løbet af natten. En kapok dyne kan nemlig transportere sveden væk fra kroppen og ud af dynen.

En kapok dyne er også allergivenlig og antibakteriel, så den kan bruges af alle.

Sidst men ikke mindst så er en kapok dyne 100% økologisk, da der ikke er blevet brugt pesticider eller andre kemikalier for at få træet til at gro.

Undgå svampevækster på dynen

Husstøvmider og svamp har det med at sætte sig i vores dyner. Det skyldes at vi sveder meget om natten, og snavset og fugten sætter sig i dynens materiale og kan skabe små plamager af svamp.

Fibrene i en kapok dyne har en naturlig bitterhed, som afskyr husstøvmider og svampevækst. Derfor er du garanteret, at dynen ikke bliver befængt med grå og sorte plamager af svamp, som er svære at komme af med.